Friluftsentusiaster

Norge er kjent for ha en utsøkt natur. Landet er en del av Skandinavia og omfatter øygruppen Svalbard. Landet er et av verdens rikeste land og har store naturressurser, noe som har gjort at Norge er en destinasjon for mange friluftsentusiaster. De mange naturområdene Norge har å by på, har gjort at flere nordmenn blir stemplet for å være friluftsentusiaster året rundt. Etter at koronaviruset tok over globalt, har flere blitt oppmuntret til å komme seg ut i naturen. Barn, unge og eldre bruker denne tiden til å utforske Norge. Dette gir dem mulighet til å holde seg aktive og å se nye sider av Norge, samtidig som det gir dem mange helsefordeler. Aktivitet er kjent for å gi oss mange helsefordeler, som sterkere muskelgrupper og et forbedret fordøyelsessystem. I tillegg fører friluftsliv til et sterkere immunforsvaret, bedre syn og økt energi til hjernen. Undersøkelser har også visst at naturens dufter, som gress og furu, bidrar til å roe ned sinnet og sinke stress, i tillegg til å gjøre oss mer kreative. Leger og psykologer oppmuntrer stadig sine pasienter til å bli friluftsentusiaster.

Fjellklatring

Norges fantastiske natur gjør fjellklatring bedre og mye morsommere enn i andre land. De mange fjellene Norge har å by på, som Gaustatoppen og Kjerag, gjør fjellklatring svært populært hos både unge og eldre. Norge har dessuten den perfekte midnattssolen om sommeren, som gjør at fjellklatringen kan vare dagen ut. Fjellklatring gir økt lykke og mestringsfølelse. Man kan enkelt skaffe seg en personlig trener som kan veilede og gi trinnvise instruksjoner for fjellklatring. Det er viktig at man har de grunnleggende prinsippene på plass, før man begynner å klatre, for å beskytte seg selv. Dette kan for eksempel være å lære å fordele vekten mellom hendene og tærne. Med fjellklatring kan du enkelt utfordre deg selv, og utnytte de mange fordelene. Fjellklatring er den perfekte kondisjonstreningen, og forsterker i tillegg store muskelgrupper.

Jakt

Den populære aktiviteten jakt, har alltid vært en stor del av hverdagen til mange globalt. Jakt er spesielt populært hos menn, men også mange kvinner har fattet interesse. Det hele handler om å spore opp og fange ville dyr og fugler. I USA viste en rapport at 101 millioner amerikanere deltar i jaktaktiviteter, og at tallene stadig øker. I Norge har ikke vi samme retningslinjer som USA, her er jakt strengere og mer regulert. Det er for eksempel kun lov å jakte på en bestemt art i gitte perioder. Jakt kobler menneskene med friluftsliv og holder dem svært aktive.

Kanopadling

Kanopadling har blitt en konkurrerende sport og en aktivitet for mange. I Norge kan man padle på de fineste elvene, innsjøer og hav. Dette er en aktivitet som kan gjennomføres sammen med andre, noe som bidrar til å forsterke den sosiale kompetansen og gir et bedre humør. Det er dessuten mange fordeler med kanopadling. En av dem er at det er en god kondisjonstrening, men også at det øker muskelstyrke spesielt i armer og skuldre.

Sosialt

Friluftsentusiaster er ofte samlet med andre og utfører samme aktivitet. Dette øker det sosiale behovet og forsterker selvbildet og selvtillit.